preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Zagreb

 

Misli logično, stvaraj kreativno!

 

Misli logično, stvaraj kreativno! projekt je namijenjen učenicima 1.-3.razreda, potencijalno darovitim i onima koji žele više. Nositelji projekta su školska psihologinja i učitelji u produženom boravku.

Osnovna namjena projekta je poticanje konvergentnog i divergentnog mišljenja kod učenika.

Jednom tjedno za učenike organiziramo radionice na kojima kombinacijom društvenih edukativnih igara, mozgalica i matematičko-logičkih zadataka, pokusa i praktičnog rada rukama kod učenika razvijamo logičko zaključivanje, kritičko mišljenje i kreativnost.

Projekt je nastao  tijekom školske godine 2018./19. kad smo krenuli s organiziranjem radionica logičko-matematičkog sadržaja za učenike u produženom boravku koje je provodila školska psihologinja. Istovremeno su učiteljice u produženom boravku s učenicima radile na projektu Školski vrt gdje smo uvidjeli interes učenika za praktičnim radom te potrebu za aktivnostima koje uključuju rad rukama.

Prošle školske godine objedinili smo osmišljene aktivnosti u zajednički projekt Misli eko, misli logično. Učenici u B smjeni  mogu sudjelovati na radionicama logičko – matematičkog sadržaja, a u A smjeni učiteljice i učitelj produženog boravka s učenicima provode kreativne radionice kojima kod učenika žele potaknuti razvoj kreativnosti i rad rukama.