preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Zagreb

 

PROJEKT DJECA ZA DJECU

Kroz dugogodišnji rad na dječjim odjelima bolnički učitelji uočili su brojne potrebe djece, roditelja i samog zdravstvenog osoblja čije bi im zadovoljavanje olakšalo boravak u bolnici. Stoga su osmislili projekt Djeca za djecu - program poboljšanja kvalitete života djece na bolničkom liječenju čiji su ciljevi:

• pomoć u prevladavanju poteškoća uvjetovanih hospitalizacijom
• organizacija i kvalitetno osmišljavanje slobodnog vremena u bolnici
• neformalna edukacija učenika
• olakšavanje dijagnostike i tretmana bolesne djece pomoću nabavljenih medicinskih aparata i opreme
• uređenje bolničkog prostora namijenjenog boravku djece
• humanizacija dječjih bolničkih odjela.

Djeca koja su hospitalizirana na dječjim odjelima KBC Zagreb Šalata i Dječje bolnice Srebrnjak uključuju se u različite radionice koje provode učitelji bolničkih odjeljenja OŠ Ivana Gorana Kovačića. Svaka radionica obuhvaća neformalnu edukaciju, diskusiju, kreativni rad, a zastupljeni su svi oblici rada: individualni, rad u paru i grupni rad. Dječji uratci izlažu se na božićnim i drugim aukcijama.

Sredstva prikupljena na humanitarnim aukcijama koristimo za ostvarenje ciljeva humanizacije dječjih odjela kroz kupnju medicinskih aparata i opreme potrebnih za liječenje djece, opremu prostora za boravaka djece u bolnici (cd playeri, televizori, društvene i edukativne igre), didaktička pomagala,materijalnu pomoć obiteljima u potrebi.

Dosadašnji uspjesi humanitarnog djelovanja učitelja Škole u bolnici:
Na humanitarnoj aukciji 2005. godine sakupljena su sredstva kojima je kupljen namještaj za učionicu, didaktička pomagala, a dio sredstava utrošen je na pomoć djeci koja su bila u to vrijeme na liječenju.

Od sakupljenih sredstava 2006. godine kupljena su dva medicinska uređaja za Reumatološko-kardiološki odjel na Klinici za Pedijatriju (EKG-e i pulsni oksimetar).
2007.godine sredstva su utrošena na nabavu potrebnih medicinskih aparata za Zavod za hematologiju i onkologiju, Reumatološko-kardiološki odjel, Zavod za pulmologiju, alergologiju i kliničku imunologiju te Zavod za gastroenterologiju i nutriciologiju koji će pomoći u dijagnosticiranju i liječenju malih pacijenata. Odjel za djecu Klinike za kožne i spolne bolesti opremljen je novim namještajem, televizorom i DVD- playerom. Za reumatološko-kardiološki odjel nabavljeni su još i rekviziti za fizioterapeutske vježbe.
U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem iz Ogulina darivana su djeca sa dječjih odjela, a Zavod za nefrologiju dobio je novu muzičku liniju.
2008. godine dječjim odjelima i nekim učenicima donirana su računala. Novim stolovima i stolcima uređena je učionica i igraonica dječjeg odjela Klinike za kožne i spolne bolesti. Isto tako, za dječje odjele su kupljene nove društvene igre, slikovnice i igračke za najmlađe.

2009. škola je ostvarila suradnju s OŠ Vela Luka gdje je održana humanitarna aukcija, a prikupljena sredstva namijenjena su za nabavu novih madraca za dječji odjel Klinike za ortopediju. Dio sredstava doniran je potrebitim obiteljima djece koja su boravila na bolničkom liječenju.
 Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
E-dnevnik

Anketa
Što biste željeli čitati na našoj web stranici?
Korisni linkovi
Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Zagreb / Mesićeva 35, HR-10000 Zagreb / os-igkovacic-zg.skole.hr / ured@os-igkovacic-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju