preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Zagreb

Razmišljanja o školi u bolnici

UČENICI

Ja sam bila vesela kad sam čula da imam školu u bolnici. Kada sam se vratila u svoj razred ponovo su bile četvorke i petice, kao da sam redovito išla u školu.

Marija, 4. razr.

Škola u bolnici mi puno znači da ne zaostanem u školskom gradivu.

Valentina, 2. razr.

Bolje je ići u Školu u bolnici nego samo ležati u bolnici.


učenica 1. razr.

Mislim da je Škola u bolnici super i makar nisam bolesna rado bih se vratila u bolnicu. Bilo mi je jako lijepo u bolnici, a u školi smo se puno zabavljali.

Adriana, 4. razr.

Zadovoljan sam jer sam puno toga naučio, nisam bio usamljen, upoznao sam puno prijatelja.

učenik 2. razr.

Mislim da je dobra škola u bolnici za djecu zato što djeca ne zaborave ono što su učili.

učenik 3. razr.


RODITELJI

Vrlo pohvalno i važno za djecu radi praćenja samog programa učenja u školi kojeg je teško nadoknaditi ako provedu veći period u bolnici.

majka

Takav rad mi se svidio i bilo mi je drago što je moje dijete išlo u školu i lakše je prihvatilo boravak u bolnici. Nadam se da će škola i ubuduće djelovati u sklopu bolničkog liječenja.

majka

Vrlo dobro za djecu i skratilo se vrijeme boravka provedenog u bolnici.

majka

Mislim da je to velika stvar za djecu, a i za nas roditelje. Mom sinu je to puno značilo. Svaka pohvala za ljubazan odnos koji djeci puno znači, pogotovo kad su bolesni i slabi.

majka Vesna

Ukoliko je dijete u mogućnosti s obzirom na bolest, svakako je to nenadoknadivo – jer djeca koja su dulje u bolnici izgube puno od gradiva, a Škola u bolnici im omogući da koliko-toliko budu u toku. Dijete mi se vrlo brzo uklopilo u školske obveze, nakon izlaska iz bolnice.

majka

 

RAZREDNICI

Mislim da je takav rad zasigurno potreban jer je human, omogućuje učeniku da ne gubi povezanost s nastavnim procesom, psihološki pozitivno djeluje na njega te mu jača sigurnost i samopouzdanje. Svaka dodatna briga o djetetu sigurno pozitivno utječe na ozdravljenje.

razrednica

Veoma sam sretna što je moja učenica tijekom svog bolničkog liječenja pratila što smo mi u školi radili u redovnoj nastavi. Pozdravljam takvu inicijativu, a ujedno i zahvaljujem, jer se ona veoma dobro po povratku u školu uklopila u redoviti rad i obveze u školi.

razrednica

Smatram da je rad s učenicima koji su na liječenju u bolnici, a naročito s onima koji duže vrijeme borave na liječenju, veoma pohvalan i koristan. Tim se učenicima pomogne da se lakše uključe u nastavu, njima brže prolazi vrijeme i kad se vrate u razred sretni su što su i oni učili što i mi u školi i odmah se uključe u nastavni proces.

razrednica

 

LIJEČNICI

Zbog dugotrajne hospitalizacije djeca su prije uvođenja nastave na odjelu često gubila godinu školovanja, što je rezultiralo nezadovoljstvom roditelja i djece i imalo trajnih reperkusija na tijek bolesti i uspjeh terapije. Od kada je uvedena redovna nastava na odjelu takvih problema više nema, sva školska djeca uspješno svladavaju nastavne programe i mogu se kasnije normalno integrirati u nastavni program svoje škole bez mukotrpnog nadoknađivanja propuštenog gradiva. Ljubazni i stručni nastavnici OŠ I.G. Kovačića zaslužuju svaku pohvalu za svoj trud i rad s bolesnom djecom.

Primarius, MS.MD Lana Tambić-Bukovac
 

 

 


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
E-dnevnik

Anketa
Što biste željeli čitati na našoj web stranici?
Korisni linkovi
Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Zagreb / Mesićeva 35, HR-10000 Zagreb / os-igkovacic-zg.skole.hr / ured@os-igkovacic-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju