preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Zagreb

 > Projekti
Projekti OŠ I.G. Kovačića

Bookmark Exchange Project

Tijekom školske godine 2020./2021. učenici 1.a razreda s učiteljicama Irenom Kemenović i Anom Prohaska Žnidarić  iz OŠ Ivana Gorana Kovačića u Zagrebu sudjelovali su u projektu Bookmark Exchange Project (Međunarodna razmjena straničnika). Projekt svake godine organizira Međunarodna udruga školskih knjižničara (IASL), a koordinator projekta u OŠ Ivana Gorana Kovačića je školska knjižničarka Sandra Marković Pogačić.

Više o projektu

Projekt razmjene straničnika edukativan je i zabavan projekt u kojem učenici razmjenjuju ručno izrađene straničnike. Na zabavan način učenici stječu nove prijatelje širom svijeta. Razmjena straničnika sa školama u svijetu prigoda je za predstavljanje  škole, školske knjižnice, naše kulture, jezika, ali ujedno i upoznavanje škola partnera i zemalja iz kojih dolaze. Kroz osmišljene aktivnosti tijekom projekta razvijamo čitalačke, medijske, informacijske i međukulturne pismenosti.

Svake  godine uparuju se različite škole, kako bi svaka škola upoznala što više različitih kultura i običaja iz cijeloga svijeta.   Učenici 1.a razreda ove godine izmijenili su straničnike s učenicima iz škole  Escola Básica N°1 Corroios iz Portugala.

Dugo iščekivani straničnici iz škole partnera  iz Portugala pristigli su prošli tjedan u našu školu.

Tijekom projekta učenicima smo kroz PowerPoint prezentaciju prikazali osnovne podatke o Portugalu: smještaj na geografskoj karti, regije, glavni grad, zastavu, školu iz koje smo očekivali straničnike, kulturno – povijesna obilježja, glazbu, gastronomiju, sport…

Učenici 1.a s učiteljicama i školskom knjižničarkom osmislili su straničnike potaknuti hrvatskom animiranom serijom Profesor Baltazar te njegovim neobičnim izumima. Učenici su sudjelovali u analizi animiranog filma, korelirali sadržaje Hrvatskoga jezika i Likovne kulture…

Učenicima škole  Escola Básica N°1 Corroios iz Portugala poslali smo straničnike, zanimljivosi o hrvatskoj animiranoj seriji Profesor Baltazar, vodič Grada Zagreba na portugalskom jeziku, suvenir – magnet, pozdrav i pismo s osnovnim podacima o našoj školi.

 

Ana Prohaska Žnidarić i Irena Kemenović

OŠ Ivana Gorana Kovačića, Zagreb

  Bookmark exchange project 2020..pdf

Static HTML
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
E-dnevnik

 
E ŠKOLE

 
Anketa
Što biste željeli čitati na našoj web stranici?
 
Korisni linkovi
 
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 
Arhiva dokumenata
 
eTwinning

  

Ponosni smo dobitnici oznake eTwinning škole

 
e-Safety

 

 
Dabar

 
Instagram profil